AZ MLM ÜZLET ÉS A KOMPENZÁCIÓS TERVEK

Milyen kompenzációs tervek közül választhat az MLM üzletben?

A blogom következő bejegyzéseiben bemutatom a különféle kompenzációs terveket. Mindenkinek, aki az MLM üzletben dolgozik, fontos, hogy ismerje milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az adott MLM hálózat kompenzációs terve.
Bináris, unilevel, mátrix, és egyéb kompenzációs tervek. Egyértelműen nem lehet bármelyikről sem azt mondani, hogy az a legjobb, vagy a legrosszabb. Viszont ha nem értjük az MLM hálózatunk kompenzációs tervét, az biztos, hogy hátránnyal jár számunkra. Ráadásul az alap kompenzációs terveknek egyre több a keveréke, MLM hálózattól függően lehetnek kisebb, nagyobb eltérések. A legtöbb MLM hálózatnak ezeken kívül szokott még más típusú bónusz kifizetése is lenni, amivel a hálózatépítő további bevételhez jut. Ezek egy része teljesítményhez is van kötve, némelyik elég magas eredményhez, viszont akik ezeket teljesítik megfelelő díjazásban is részesülnek cserébe.
Akik megfelelően ismerik az MLM hálózatuknak a kompenzációs tervét, azok a hálózatépítők erre tudnak sikeres stratégiát építeni, ezáltal maximalizálni tudják a jutalékukat az adott hálózat szabályait figyelembe véve, és az előnyeit kihasználva.

Az első kompenzációs terv, ami bemutatásra kerül:

UNILEVEL KOMPENZÁCIÓS TERV